امروز شنبه 22 اسفند 1388
جزئیات گزارش
چه کسی "ندا آقا سلطان" را کشت؟ / چند سناریو برای معرفی عامل قتل یک دختر بی گناه
رتبه کسب شده :
چه کسی خبرگزاري نخست نيوز:  انتشار فیلمی دلخراش از کشته شدن دختر جوانی در ناآرامی های اخیر تهران بازتاب گسترده ای در اذهان عمومی و رسانه های خارجی داشت به گونه ای که در طول هفته جاری عکس وی تیتر اصلی بسیاری از روزنامه های خارجی بوده است و شبکه های تلویزیونی غربی بارها فیلم مربوط به کشته شدن وی را پخش کرده اند.
در این فیلم دختر بي گناه جوانی دیده می شود که به خاطر اصابت گلوله روی زمین افتاده است و مردم در تلاشند با تنفس مصنوعی به او کمک کنند اما پس از لحظاتی خون صورت او را می پوشاند و وی فوت می کند.
نقل اين حادثه دلخراش به روايت از چند سايت :
به نقل از سايت فرارو :
چه کسی ندا را کشت؟
رسانه های خارجی نیروهای امنیتی ایران را به عنوان عامل تیراندازی به "ندا آقا سلطان" معرفی کرده اند اما رسانه های ایران با اعلام اینکه گلوله اصابت کرده به او مربوط سلاح های نیروهای امنیتی نیست این مسئله را رد کرده و احتمالات دیگری را بیان کرده اند.
پس از کشته شدن ندا آقا سلطان در ناآرامی های اخیر تهران گمانه زنی های بسیاری درباره چگونگی و عامل قتل وی مطرح شده است. تاکنون رسانه های حامی دولت سه گزینه را برای عامل قتل ندا آقا سلطان بیان کرده اند وهمه نیز منبع خود را یک "مقام آگاه" نامیده اند.

خبرنگار بی بی سی پول داده است
در این راستا روزنامه جوان خبرنگار "بی بی سی" در تهران را عامل قتل ندا آقا سلطان معرفی کرده است.
جوان با تیتر "مستند BBC و قتل یک انسان" اینگونه می نویسد:«خبرنگار بی‌بی‌سی، مستقر در تهران که اخیراً از ایران اخراج شده است در اقدامی غیرانسانی با اجیر کردن یکی از اراذل و اوباش و دادن مبلغی به وی، خواستار کشتن یک نفر برای تهیه فیلم مستند خود شد. به گفته منابع آگاه، فیلمی که اخیراً از اصابت گلوله و کشته شدن دختر جوانی به نام ندا آقا سلطان در شبکه‌های مختلف خبری دنیا و اینترنت منتشر شده است ثمره این اقدام غیرانسانی خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی در ایران است. گفتنی است پس از به قتل رسیدن این دختر و با توجه به اینکه هیچ اجازه‌ای برای استفاده نیروهای امنیتی و انتظامی از سلاح گرم علیه اغتشاشگران صادر نشده بود، نیروهای حاضر در صحنه این فرد را دستگیر كردند و پس از بازجویی پرده از این راز غیرانسانی برداشته شد.»

"تک تیرانداز منافق" عامل قتل است
از دیگر سو اما روزنامه "وطن امروز" متعلق به مهرداد بذر پاش هم با استناد به منابع آگاه، منافقین "سازمان مجاهدین خلق" را عامل قتل این دختر جوان می داند.
وطن امروز اینگونه می نویسد: « با انتشار تصویری از یك جنازه در آشوب‌های خیابانی اخیر، هویت تشکیلاتی عاملان اصلی این تیراندازی در ترور مردم بیگناه مشخص‌تر شده است. طبق اطلاعات به دست آمده از یک منبع آگاه امنیتی، عوامل گروهک تروریستی منافقین با سوء‌استفاده از ناامنی پدید آمده در برخی مناطق تهران ضمن طراحی سناریویی خطرناک، اقدام به هدف قرار دادن مسلحانه مردم با هدف سلب آرامش عمومی کرده‌اند.»
وطن امروز ادامه می دهد: « بر اساس این اطلاعات، منافقین که با بکارگیری ابزارهای ماهواره‌ای و سایت‌های اینترنتی به پخش هر چه بیشتر آشوب و بحرانی شدن فضا دامن می‌زدند، در تازه‌ترین اقدام خود با استقرار تک تیرانداز در برخی مناطق تهران، مردم بی‌گناه و بویژه زنان را هدف قرار داده و با استفاده از عوامل خود از صحنه کشته شدن زنان تصویربرداری کرده و به سرعت آنها را در رسانه‌های عمومی و سایت‌های اینترنتی منتشر می‌کنند. این سناریو به گونه‌ای پی‌ریزی شده است که پس از شلیک و کشته شدن مردم، عده‌ای از عوامل این فرقه تروریستی در منطقه مزبور با ایجاد سر و صدا و فریاد‌زدن، جو را ملتهب کرده و فضای شهر را ناآرام می‌کردند.»
این روزنامه حامی دولت ادامه می دهد: « در این بین بی‌بی‌سی فارسی و صدای آمریکا در ادامه روند تشنج آفرینی در قالب انعکاس جهت‌دار اخبار وقایع اخیر در تهران از روز یکشنبه با مانور روی تصویر یکی از کشته‌شدگان حوادث اخیر مدعی هستند که این فرد توسط نیروهای انتظامی ایران کشته شده است. این در حالی است که با بررسی گلوله‌های خارج شده از بدن برخی کشته شدگان حوادث اخیر مشخص شده است که فشنگ‌های به کار رفته متعلق به هیچ یک از سلاح‌های سازمانی ارگان‌های نظامی و امنیتی کشور نبوده و از خارج از مرزهای کشور به تهران فرستاده شده است.»

آشوبگران به اسحله قاچاق دست یافته اند
خبرگزاری فارس نیز طی خبرهایی به این مسئله پرداخته است و در آخرین خبر خود در این خصوص از قول یک مقام آگاه نوشته است: « مأموران نیروی انتظامی به سرنخ‌هایی درباره عامل این تیراندازی دست یافته‌اند.»
فارس بدون اشاره به رابطه سازمانی عامل تیر اندازی اینگونه نوشته است: « با تحقیقات به عمل آمده از طریق دوربین‌های حاضر در صحنه، اظهارات شهود، بررسی محل حادثه، شناسایی و بازجویی از افراد حاضر در صحنه و گزارش پزشكی قانونی، مشخص شده است فردی به وسیله یك اسلحه قاچاق به طرف تنی چند از حاضران در خیابان كارگر شمالی تیراندازی می‌كند كه یكی از این گلوله‌ها از پشت به ندا صالحی اصابت می‌كند.»
فارس از قول منبع آگاه خود می افزاید: « تحقیقات نیروهای امنیتی و انتظامی برای كشف این ماجرا كه آیا تیراندازی به سوی ندا صالحی به صورت كور یا هدفمند بوده، ادامه دارد.»
تاکنون از سوی سه رسانه حامی دولت خبرهایی به نقل از منابع آگاه منتشر شده است که هرکدام یک گزینه را مطرح می کنند. یکی پای خبرنگار بی بی سی را وسط کشیده است، دیگری گروهک تروریستی موسوم به مجاهدین خلق را عامل تیراندازی می داند و آخری نیز آشوبگرانی را که به سلاح های قاچاق دست پیدا کرده اند.
امید می رود سر انجام عامل واقعی این جنایت معرفی و به سزای عمل قبیح خود برسد.


وطن امروز: «ندا » چگونه به قتل رسيد؟
   
وطن امروز نوشت: با انتشار تصويري از يك جنازه در آشوب‌هاي خياباني اخير، هويت تشكيلاتي عاملان اصلي اين تيراندازي در ترور مردم بيگناه مشخص‌تر شده است.
طبق اطلاعات به دست آمده از يك منبع آگاه امنيتي، عوامل گروهك تروريستي منافقين با سوء‌استفاده از ناامني پديد آمده در برخي مناطق تهران ضمن طراحي سناريويي خطرناك، اقدام به هدف قرار دادن مسلحانه مردم با هدف سلب آرامش عمومي كرده‌اند.
بر اساس اين اطلاعات، منافقين كه با بكارگيري ابزارهاي ماهواره‌اي و سايت‌هاي اينترنتي به پخش هر چه بيشتر آشوب و بحراني شدن فضا دامن مي‌زدند، در تازه‌ترين اقدام خود با استقرار تك تيرانداز در برخي مناطق تهران، مردم بي‌گناه و بويژه زنان را هدف قرار داده و با استفاده از عوامل خود از صحنه كشته شدن زنان تصويربرداري كرده و به سرعت آنها را در رسانه‌هاي عمومي و سايت‌هاي اينترنتي منتشر مي‌كنند، اين سناريو به گونه‌اي پي‌ريزي شده است كه پس از شليك و كشته شدن مردم، عده‌اي از عوامل اين فرقه تروريستي در منطقه مزبور با ايجاد سر و صدا و فرياد‌زدن، جو را ملتهب كرده و فضاي شهر را ناآرام مي‌كردند.
در اين بين بي‌بي‌سي فارسي و صداي آمريكا در ادامه روند تشنج آفريني در قالب انعكاس جهت‌دار اخبار وقايع اخير در تهران از روز يكشنبه با مانور روي تصوير يكي از كشته‌شدگان حوادث اخير مدعي هستند كه اين فرد توسط نيروهاي انتظامي ايران كشته شده است اين در حالي است كه با بررسي گلوله‌هاي خارج شده از بدن برخي كشته شدگان حوادث اخير مشخص شده است كه فشنگ‌هاي به كار رفته متعلق به هيچ يك از سلاح‌هاي سازماني ارگان‌هاي نظامي و امنيتي كشور نبوده و از خارج از مرزهاي كشور به تهران فرستاده شده است.
بي‌بي‌سي فارسي درباره مرگ يكي از اين كشته‌شدگان وقايع اخير به نام ندا آقا‌سلطان در كنار اين ادعا كه اين فرد توسط نيروهاي انتظامي كشته شده است، مي‌نويسد:‌ تصاوير ارسالي از لحظه مرگ ندا آقاسلطان و عكس‌هاي مخابره شده از اين دختر جوان بلافاصله در سايت‌ها و رسانه‌هاي خبري مختلف در سراسر جهان به عنوان نمادي از كشته‌شدگان درگيري‌هاي پس از انتخابات رياست جمهوري در ايران منتشر شد. اين در حالي است كه كاسپين ماكان، همسر ندا آقا‌سلطان با اشاره به برخي تصاوير ويدئويي جعلي كه از همسرش در سايت‌ها منتشر شده نيز گفت: «من توي بعضي از سايت‌ها مي‌گشتم از جمله‌‌ «ريپورت»، عكسي از يك دختر خانمي با علامت‌هاي سبز در تظاهرات قبل از اين درگيري، در تظاهرات آرام گذاشته بودند و گفته بودند كه عكس ندا قبل از درگيري است.
در حالي كه اين تصاوير ربطي به ندا ندارد. آن دختر عكس آقاي موسوي را در دست دارد، به نوعي به نظر مي‌رسد طرفداران آقاي موسوي ندا را به او ربط داده‌اند اما اين طوري نيست.
ندا هرگز طرفدار هيچ يك از اين دو گروه نبود، از سوي ديگر آشوب‌سازي‌ها و تصاوير منتشر شده از كشته‌شدگان در مناطقي روي داده كه جزو مناطق درگيري و اغتشاش نبوده است به‌گونه‌اي كه در تصاوير منتشر شده از سوي شبكه‌هاي غربي نيز پس از اصابت گلوله به اين افراد، رهگذران در پياده روها به بالاي سر فرد آسيب ديده مي‌آيند و هيچ آشوبگر و اخلالگري كه در حال درگيري با پليس باشد، در اين تصاوير ديده نمي‌شود.
در همين راستا همسر ندا آقا‌سلطان درباره نحوه كشته شدن وي مي‌گويد: وقتي كه اين اتفاق افتاد، ندا از درگيري‌ها دور بود، يعني در خيابان‌هاي فرعي نزديك اميرآباد بود. حدود يك ساعتي با استاد موسيقي‌اش در ماشين پشت ترافيك نشسته بود، از گرما و خستگي كلافه و از ماشين پياده مي‌شود و آن اتفاق مي‌افتد.
اين در حالي است كه منابع امنيتي تاكيد كرده‌اند، در روزهاى اخير تعداد زيادى اسلحه گرم از مبادى مختلف وارد شهر تهران شده است به‌طورى كه در برخى مناطق خاص سلاح گرم به‌راحتى و با نازل‌ترين قيمت در دسترس آشوبگران قرار دارد، اوايل هفته نيز ماموران نيروى انتظامى يك محموله حاوى 30 قبضه اسلحه كمرى را كشف كردند.
لازم به ذكر است بر اساس گفته‌هاي مقامات امنيتي، حاميان آشوبگران و چهره‌هاى پشت پرده هدايت‌كننده اغتشاشگران از مدت‌ها پيش و با برنامه‌ريزى درصدد وارد كردن سلاح گرم به تهران جهت بهره‌بردارى در ايام آشوب و اغتشاش بودند.


فارس: عامل تيراندازي به «ندا» تحت تعقيب

فارس نوشت: يك مقام آگاه از تعقيب عامل تيراندازي به ندا صالحي آقاسلطان خبر داد و گفت: مأموران نيروي انتظامي به سرنخ‌هايي درباره عامل اين تيراندازي دست يافته‌اند.
اين مقام مسئول در گفت‌وگو با فارس با اشاره به سرنخ‌هايي كه از عامل تيراندازي، نوع اسلحه و گلوله و چگونگي شليك به‌دست آمده، افزود: با تحقيقات به عمل آمده از طريق دوربين‌هاي حاضر در صحنه، اظهارات شهود، بررسي محل حادثه، شناسايي و بازجويي از افراد حاضر در صحنه و گزارش پزشكي قانوني، مشخص شده است فردي به وسيله يك اسلحه قاچاق به طرف تني چند از حاضران در خيابان كارگر شمالي تيراندازي مي‌كند كه يكي از اين گلوله‌ها از پشت به ندا صالحي اصابت مي‌كند.
اين مقام در ادامه افزود: تحقيقات نيروهاي امنيتي و انتظامي براي كشف اين ماجرا كه آيا تيراندازي به سوي ندا صالحي به صورت كور يا هدفمند بوده، ادامه دارد.
وي در پايان تأكيد كرد: در هفته‌هاي اخير، نيروهاي امنيتي و انتظامي كشور دهها قبضه اسلحه قاچاق از نوع اسلحه‌اي كه به سمت ندا صالحي شليك شده، از قاچاقچيان سلاح و در برخي منازل تيمي گروهك‌ها كشف كرده‌اند كه اين محموله‌‌ها عمدتاً از مرزهاي غربي وارد كشور شده بودند.


جوان: بي‌بي‌سي كارگردان صحنه قتل «ندا»

 روزنامه جوان نوشت: خبرنگار بي‌بي‌سي، مستقر در تهران كه اخيراً از ايران اخراج شده است، در اقدامي غيرانساني با اجير كردن يكي از اراذل و اوباش و دادن مبلغي به وي، خواستار كشتن يك نفر براي تهيه فيلم مستند خود شد.
روزنامه جوان به نقل از منابع آگاه نوشت: فيلمي كه اخيراً از اصابت گلوله و كشته شدن دختر جواني به نام ندا آقا سلطان در شبكه‌هاي مختلف خبري دنيا و اينترنت منتشر شده است ثمره اين اقدام غيرانساني خبرنگار شبكه بي‌بي‌سي در ايران است.
گفتني است، پس از به قتل رسيدن اين دختر و با توجه به اينكه هيچ اجازه‌اي براي استفاده نيروهاي امنيتي و انتظامي از سلاح گرم عليه اغتشاشگران صادر نشده بود، نيروهاي حاضر در صحنه اين فرد را دستگير كردند كه پس از بازجويي پرده از اين راز غيرانساني برداشته شد.

به نقل از ايرنا: رسانه ها مي خواهندازآب گل آلودماهي بگيرند/ندا ازموسوي حمايت نمي کرد
"کاسپين ماکان" نامزد "ندا آقا سلطان" دختر 26 ساله اي که در ناآرامي هاي شنبه اين هفته تهران کشته شد، برخي شايعات روزهاي اخير را قويا تکذيب کرد و گفت خانواده ندا اساسا قصد ورود به حاشيه سازي ها را نداشته و ندارند.
ماکان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، در خصوص مرگ نامزدش، گفت : طي روزهاي اخير حرف و حديث هاي فراوان و نقل قول هايي از خانواده ندا آقا سلطان در رسانه هاي داخلي و خارجي از جمله سايت ها انتشار يافته که بعضا نادرست است و من و خانواده آقا سلطان اين حرف و حديث ها را تکذيب مي کنيم.
وي گفت : ندا، اساسا اهل مقابله و ماجراجويي و رفتارهاي هيجاني نبود و از خشونت متنفر بود و در عين حال به استقرار آزادي و دمکراسي همراه با منطق اعتقاد داشت.
وي درباره انتشار اطلاعات نادرست از سوي رسانه ها طي روزهاي گذشته گفت: اول اينکه فردي که بالاي سر ندا بود و براي نجاتش تلاش مي کرد، استاد موسيقي وي بود که رسانه ها او را پدر ندا معرفي کرده بودند.
ماکان ، همچنين انتشار عکس دختري را در رسانه ها که نشان مي داد از يک نامزد خاص حمايت مي کند، مورد اشاره قرار داد و گفت که اين رسانه ها آن تصوير را به ندا منتسب کردند که اقدامي غير اخلاقي و نادرست است.
وي درخصوص عکس جعلي که نامزدش با دسبند سبز منتشر شده، افزود: ندا، اگر چه به آزادي و دمکراسي اعتقاد داشت ، اما هيچگاه از نامزد خاصي که در عکس هاي منتشر شده به او نسبت دادند ،حمايت نمي کرد.
نامزد قرباني حوادث شنبه گذشته، همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص شايعه اي مبني بر اينکه گفته شده ضارب ندا دستگير شده است، نيز گفت : ما هم شنيده ايم ، اما رسما چيزي به ما اعلام نشده است.
نامزد ندا، همچنين درباره نقل قولي از جانب وي در VOA (صداي آمريکا) و برخي رسانه هاي خارجي که گفته شده "مراسم خاکسپاري ندا تحت شرايط امنيتي سختي برگزار شد"، گفت : من چنين چيزي نگفته ام و به نظر مي رسد برخي رسانه ها قصد دارند از آب گل آلود ماهي بگيرند.
وي افزود: از من سوال شد آيا مشکلي در جريان تدفين ندا وجود داشت که من گفتم مراسم خاکسپاري از سوي بازماندگان ، در آرامش کامل برگزار شد، اين صحبتهاي من با بداخلاقي رسانه اي تحريف و منتشر شد.
ماکان در خصوص برداشتن بخش هايي از بدن ندا جهت عمل پيوند نيز گفت که "من آن روز پزشکي قانوني نبودم و پدر ندا تلفني اطلاع داد که از وي خواسته اند بخش هايي از بدن وي جهت پيوند برداشته شود و مادر ندا هم در انجام يک عمل انسان دوستانه با آن موافقت کرد که در آن شرايط روحي و بحراني که داشتيم آن موضوع را اعلام کردم اما حالا لازم است آن خبر را تصحيح کنم، چرا که بعدا موضوع پيوند منتفي شد و جنازه بدون برداشتن عضو تحويل خانواده گرديد.
نامزد قرباني حوادث اخير که مرگش همچنان درصدر اخبار جهت دار رسانه هاي بين المللي قرار دارد، همچنين نقل قولي از مادر ندا از سوي شبکه VOA را تکذيب کرد و گفت هيچ فردي از خانواده ندا تاکنون مصاحبه اي با رسانه ها انجام نداده است .
نویسنده :  
گروه بندی : سیاسی
امتیاز بدهید:

نظر شما
نام * :
وب سایت :
ایمیل :
نظرات* :
کد امنیتی : *
 
تبلیغات
جستجو
ورود عضوها
سنجش دیدگاهها
هیچ موردی برای نمایش وجود ندارد.
اوقات شرعی
اوقات شرعی   مشهد
۲۲ اسفند ۱۳۸۸
اذان صبح
طلوع
اذان ظهر
غروب
اذان مغرب
انتخاب ماه
انتخاب روز
مرکزاستان
«رعایت چند دقیقه جهت احتیاط الزامی می باشد.»
لوگوها